Flera av de stora byråerna planerar att anställa hundratals nya medarbetare i år.

Branschen fortsätter att rekrytera under 2020. Drivkrafter är ett breddat tjänsteutbud, digitaliseringen och ökningen inom rådgivning.

EY planerar att anställda runt 600 medarbetare under året, i första hand ekonomer, men det finns också behov av fler ingenjörer, techfolk och systemvetare.

– Vårt rekryteringsbehov påverkas av kundernas behov, vilka i sin tur påverkas av ökad digitalisering och olika samhällsförändringar. Inom revision sker stora förändringar och även inom andra affärsområden ser vi framför oss stark tillväxt i takt med att vi fortsätter växa inom områden som strategi, operationella förbättringar och transaktioner, säger Johan Pegelow, HR-direktör på EY i Sverige.

Grant Thornton meddelar att de räknar med att rekrytera 200–300 medarbetare under året, i första hand inom revision.

– Revisionsaffären i framför allt Stockholm växer snabbt. Våra branschsatsningar attraherar både medarbetare och kunder. På rådgivningssidan breddar vi affären med nya tjänsteområden, och på de större kontoren utökar vi med fler lokala rådgivare inom både Advisory och Skatt, säger Karitha Ericson, COO och vice vd för Grant Thornton.

Deloitte planerar att rekrytera 300 medarbetare i år, varav 220 juniora och 80 seniora.

– Deloittes verksamhet fortsätter att utvecklas positivt och vi har en fortsatt mycket god efterfrågan på våra tjänster såväl inom revision som rådgivning. Vi ser därmed ett fortsatt behov av att rekrytera nya medarbetare till samtliga verksamhetsområden, säger Anna Pontén, partner på Deloitte.

Även Aspia, BDO, PwC och KPMG anger att de ser ett stort rekryteringsbehov under 2020

Text: Martin Wallström