På Frejs Revisorer värnar man om en familjär stämning och långsiktiga relationer. Här är samarbete och glädje i arbetet alltid viktigt, oavsett om det handlar om att bestiga berg eller att finnas där för sin kund.

Göteborg. Solstrålarna från en av novembers få soltimmar reflekterar i spegelglaset på ett av de höga husen i Göteborgs finanskluster. Det är här, på husets sjunde våning som Frejs Revisorer har sitt kontor. Stora fönster släpper in dagsljus över byråns drygt femtio anställda i Göteborg. Kontoret består av såväl gemensamma ytor som egna kontorsrum, men det råder en gemensam princip om öppna dörrar.

– Vi vill att tröskeln för att be varandra om hjälp ska vara låg, berättar Annika Lessmark, auktoriserad revisor och partner i byrån, då hon visar Balans runt i kontorslokalen.

Målet är att alla ska få möjlighet att jobba med varandra och på så sätt få en förståelse för sina kollegors kompetenser.

– För oss är det viktigt att jobba tillsammans även över kontorsgränserna och hjälpa varandra. Därför jobbar vi i olika team för olika projekt så att vi inte skapar öar internt. Att jobba med olika personer är utvecklande för alla. Kontinuitet i teamen gentemot kunden är dock viktigt och något som vi alltid eftersträvar och som kunderna uppskattar oss för, säger Annika.

Frejs Revisorer grundades av Gert Frej 1974. Då lades ett antal grundprinciper för byrån som förvaltats och lever kvar ännu i dag. Byråns andra kontor i Smålandsstenar är ett av arven som man värnat om, berättar Per-Anders Pettersson, auktoriserad revisor, partner och kontorschef för kontoret i Smålandsstenar med 14 medarbetare.

– Många frågar oss hur det kommer sig att vi har ett kontor i just Smålandsstenar. Det är delvis för att Gert ursprungligen kommer från trakterna och tidigt lade grunden till ett brett kontaktnät bland företagare i regionen. Men det beror också på att det är en små­företagarregion med många ägarledda företag som har uppskattat Frejs arbetssätt genom åren, vilket också fått spridning i regionen.

Kontinuitet och långsiktighet är viktiga parametrar på Frejs. Kunderna består främst av ägarledda verksamheter och medarbetarna på Frejs är vana att arbeta nära ägarna.

– Det gäller att skapa en kontinuitet i relationen och att finnas där i rätt tid. Vi skapar en trygghet för kunden genom att det är tydligt vem kunden ska vända sig till och att vi är tillgängliga när kunden behöver oss, berättar Per-Anders.

Kollegan Annika inflikar.

– Vi vill stötta och vara våra kunders självklara bollplank så att de kan fokusera på rätt saker, det vill säga de saker som de är duktiga på.

Ett annat framgångsrecept för Frejs är kombinationen av den stora byråns specialistkunskap och den lilla byråns smidighet.

– Vi är lite som Göteborg faktiskt, säger Per-Anders. En stad som innehåller allt en storstad har men samtidigt bibehåller småstadskänslan. Vi har den stora byråns alla fördelar, men den lilla byråns personlighet.

Och byråns personlighet är tydlig, speciellt den familjära stämningen som råder på kontoret. När vi besökte Frejs var planeringen igång för den årliga julfesten där alla anställda med familj eller respektive bjuds på julbord och julklappsutdelning. I augusti besteg byrån Kebnekaise tillsammans och nästa äventyr är redan planerat, men fortfarande hemligt. För oss är det viktigt med närhet till glädje och skratt, menar Annika Lessmark.

– Vi värnar om samhörighet, relationer och den personliga prägeln. Vi kämpar ihop, skrattar ihop och bär varandras ryggsäck då det behövs. Så gör en riktigt Frejsare.

Text: Anna Ekström