I 45 år har Balans varit en följeslagare till FAR-medlemmarna. Den som jämför det allra första numret av Balans med det här känner kanske inte igen sig vid en första anblick. Men tittar man närmare är mycket i uppdraget detsamma. Att ge mervärde till ditt FAR-medlemskap och stärka dig i din yrkesroll.

Beslutet att FAR skulle ge ut en tidning fattades på FARs årsstämma i november 1973 och 1975 kom alltså den första utgåvan av Balans. Åsikterna var många och i protokollet från stämman framgår vissa farhågor, bland annat brist på material, men samtidigt en oro för vad som skulle hända om dåvarande föreningen valde att stå utan en egen tidning.

En av eldsjälarna bakom Balans var Carl Henrik Witt. Trogna läsare känner säkert igen hans namn, om inte annat från CH Witts pris för bästa artikel i Balans, som instiftades av PwC och som delas ut årligen.

Vi som jobbar med Balans strävar efter att göra ett så spännande innehåll att du hela tiden ska längta efter nästa nummer, eller nästa artikel på webben. Förhoppningsvis är Balans en kompis du inte vill vara utan! Oavsett om du väljer att läsa papperstidningen eller följa oss digitalt. Och vi ser fram mot att fortsätta göra Balans för dig i många år till.

Men precis som för många andra har coronan satt käppar i hjulet för ett riktigt firande av jubilaren. Så i stället säger jag grattis till 45-åringen som nu tar klivet in i medelåldern och hoppas att du ändå vill fira med oss. Varför inte genom att dela med dig av ditt bästa minne av? Mejla mig!

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg, chefredaktör för Balans.

Hör gärna av dig till mig på charlotta.marteng@far.se