En genomgång av 40 000 bolag, gjord vid Luleås tekniska universitet, visar att företag med jämställda styrelser har en signifikant högre lönsamhet och omsättning än övriga företag. Slutsatserna stärks av andra undersökningar.

En som tror på mixade team är Deloittes VD Jan Berntsson. Att han ställer upp för en längre intervju hör inte till vanligheterna, men i detta nummer har Balans fått en pratstund med honom. Han berättar om det rättvisepatos han bär med sig sedan uppväxten och om vilket ansvar han som VD har för att kulturen ska vara sund. Missa inte intervjun!

Under det senaste året har corona dominerat och många är vi som har fått styra om våra planer på olika sätt, oavsett om det handlat om privatlivet eller arbetslivet. En som trots pandemin vågat satsa och gå sin egen väg är Jonny Boström. FAR-medlemmen som satte branschen på kartan när han dansade in i TV4:s Talang. Balans har följt honom det senaste året på hans resa att starta eget. Går du i samma tankar? Läs och inspireras, samt få med dig ett och annat tips på vägen.

Till den som kanske inte vill starta eget men ändå är sugen på att byta jobb passar jag på att säga: Håll ett extra öga på Balans webb! Där har vi smygstartat med platsannonser, en satsning som egentligen var planerad till i höst då Balans lanserar sin nya webb, men som vi dragit igång lite smått redan nu.

Nästa nummer av Balans kommer i början av september, men du kan alltid följa oss på webben och Linkedin.

Trevlig sommar!

Charlotta Marténg, chefredaktör för Balans.

Hör gärna av dig till mig på charlotta.marteng@far.se