Kära läsare,

Tiden går fort och du håller nu årets sista nummer i din hand. Vi hoppas att du uppskattar det och att du lär dig någonting nytt!

Arbetet i redaktionen är intensivt och efter att ha sammanställt de svar vi har fått in genom vår digitala läsarundersökning under hösten kan vi konstatera att visst förbättringsarbete kvarstår, men att tidskriften förefaller vara väl balanserad och relevant. Svaren på frågan om pappersutgåvans vara eller icke vara är något mer spretiga, även om något fler än hälften av de som svarat synes förespråka endast en digital tidskrift. Gissningsvis kan detta förklaras med både generations- och miljöaspekter. Det går naturligtvis inte heller att sticka under stol med att papperspriserna, som så mycket annat, under senare tid har skjutit i höjden. Framtiden får utvisa hur detta ska hanteras.

Som ett steg i digitaliseringsprocessen finns i detta nummer inget sak- och författaregister. Tanken är att författare och teman lätt går att söka på skattenytt.se. Högst upp på hemsidan finns en ruta där du kan söka. Personligen förespråkar jag starkt att du går via fliken DIGITALT och använder den sökruta som då poppar upp, då den ger betydligt bättre träffar. Du behöver inte vara inloggad för att söka. I denna ruta kan även avancerade sökningar göras.

Arbetet med att få in tidskriften på Norska listan, vilket har efterfrågats i närmare 20 år, pågår även för fullt. Önska oss lycka till så önskar vi er alla en riktigt God Jul och ett fantastiskt Gott Nytt År.

Vänligen,

Redaktionen genom Katia