Innehåll

Personliga möten och en bra relation med kunderna. För att nå dit har Revisionskonsulterna J Hägglund AB satsat på event – och det har visat sig vara en lyckad väg att gå.

Mörkret har sänkt sig utanför fönstret och klockan har passerat 17.30. Ett tiotal personer har samlats i Revisionskonsulterna J Hägglunds lokaler i centrala Halmstad. Temat för kvällen är ”Oväntat besök” och det handlar inte om vilket kaffe man ska bjuda på om man får oväntat besök, utan om företag och brottslighet. Och framför allt om hur man som företagare kan minimera risken att utsättas för brott eller hamna i en ­oönskad situation. Bland kvällens föreläsare finns representanter från KRIS, Kriminellas revansch i samhället, Anders Waldenstedt från Mindgear, före detta Säpo-polis samt Krister Gäfvert och Andreas Lejon från Scutus, ett företag som arbetar med säkerhetsfrågor och personskydd.

Jörgen Hägglund, ägare av Revisionskonsulterna J Hägglund, är engagerad i frågorna:

– Fler och fler företag och företagare utsätts för brott och det är endast tillsammans som vi kan göra något åt det. Vi måste lära oss hur man bör hantera olika situationer som dyker upp och vad man kan göra för att förebygga dem. Kunskapen måste spridas, säger han.

Under kvällen får deltagarna tips och råd om hur de bör tänka och agera i olika situationer där företaget – och de själva som företagare – riskerar att utsättas för risker, många gånger kopplade till den organiserade brottsligheten. Ett av tipsen är just att ta råd och stöd av sin revisor eller rådgivare.

Eventet ”Oväntat besök” är bara ett av många som Revisionskonsulterna J Hägglund ordnar. Det mest populära eventet är på temat starta eget.

– Vi ordnar ett fyrtiotal event om året, och vi märker att vår satsning är mycket uppskattad, säger Jörgen Hägglund.

Eventen riktar sig inte bara till befintliga kunder, utan även till övriga företagare och privatpersoner. För Revisonskonsulterna J Hägglund handlar det inte bara om att bibehålla goda relationer med befintliga kunder utan att dela med sig av information i viktiga frågor och på så sätt bygga upp kontakter med potentiella kunder.

– Om du inte är kund hos oss men har varit här på ett event så är det mer troligt att du kontaktar oss den dagen du behöver hjälp med något, därför är eventen en viktig del i vår marknadsföring, säger Jörgen Hägglund.

Text: Charlotta Marténg