Det är med stolthet jag har tagit över som chefredaktör för tidningen Balans. En tidning som i läsarundersökning efter läsarundersökning får toppbetyg och som uppfattas som saklig, trovärdig och värdefull. Fina omdömen och jag ser fram mot att få fortsätta utveckla tidningen så att den även i framtiden kommer att vara värdefull för dig som läsare!

I detta nummer presenterar vi Balans jämställdhetsundersökning som nu är inne på sitt tionde år. Glädjande kan vi konstatera att det 2020 är helt jämställt på VD-posterna bland branschens åtta stora byråer. På delägarnivå däremot ser det lite annorlunda ut. Visst går det åt rätt håll, men det går långsamt. I rekryteringsbasen finns en övervikt av kvinnor men något händer på vägen. Vart tar kvinnorna vägen och vad kan branschen göra för att få dem att stanna?

Nytt för i år är att vi i jämställdhetsundersökningen också valt att titta på invalet av nya delägare. Även där är det en bit kvar tills branschen är jämställd. Det ska bli spännande att följa utvecklingen. För om branschen ska ha en bra attraktionskraft behövs jämställdhet på fler nivåer.

Utöver vårt jämställdhetstema i tidningen hittar du också extramaterial på Balans webb. Missa inte det!

Och du – nu finns Balans på LinkedIn! In och följ oss, för att vara säker på att du inte missar något.

Charlotta Marténg, chefredaktör för Balans.

Hör gärna av dig till mig på charlotta.marteng@far.se