Det blev en annorlunda vår i år. För många har det handlat om att helt tänka om när resor ställs in och födelsedagskalas skjuts upp. Social distans till släkt och vänner ska hållas. Coronaviruset har inte gått någon obemärkt förbi. Varken privat eller yrkesmässigt. Det kan många av er där ute vittna om. Ni FAR-medlemmar som dagligen möter företagare som får se sina livsverk hotas när intäkterna sviker. Ni som brinner för att hjälpa era kunder. I dessa tider är det helt unika utmaningar alla ställs inför.

Kriser leder ofta till förändring, men även om det kan kännas jobbigt till en början så behöver det inte vara av ondo. Balans reporter Rakel Lennartsson blickar framåt och fångar i en artikel coronavirusets effekter på branschen. ”På två veckor har vi gjort en digitaliseringsresa som normalt sett skulle tagit ett till två år”, säger Anna Johnson, vd för Grant Thornton.” Coronaviruset har gjort oss mer digitala än någonsin. Troligtvis för det något gott med sig när vi tagit oss igenom den här krisen. Kanske blir vi också mer öppna mot varandra?

EYs nya VD Anna Svanberg är ledare för ett företag med en omsättning på drygt fyra miljarder kronor och cirka 3 000 anställda. Men hon gillar inte ordet chef. Inte i den klassiska bemärkelsen. I stället tror hon på lyssnande ledarskap. Att öppenhet och tydlighet är vägen till framgång. Och att ansvaret är delat. Både arbetsgivarens och den enskilde medarbetarens.

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg, chefredaktör för Balans.

Hör gärna av dig till mig på charlotta.marteng@far.se