Innehåll

Månadsskiftet maj/juni är en tid som vanligtvis präglas av skolavslutningar, studentfester, semesterplanering och kanske ett och annat bröllop. Men inget är som vanligt i år. Rekommendationer om att inte göra onödiga resor, kraftiga restriktioner för alla över 70 år och stora omsättningstapp för företagen är bara några sätt som coronapandemin slår mot samhället. Samtidigt diskuteras på EU-nivå en återhämtningsfond på hissnande 8 000 miljarder svenska kronor. Utmaningarna inför framtiden är många.

Vad krävs då för att ett företag ska vara hållbart långsiktigt? Och vad räknas som hållbarhet? Frågorna lyfts i Balans fokus i detta nummer där vi kan konstatera att hållbarhet, trots allt som händer i världen just nu, är ett glödhett område. Det kan även KPMGs Torbjörn Westman intyga. Han började som finansiell revisor men är i dag en välkänd profil inom hållbarhetsfrågor i branschen.

Även om många har fått revidera årets semesterplaner innebär de kommande sommarmånaderna att det varit högtryck för lönekonsulter och redovisningskonsulter. Då gäller det också att våga ta betalt för sina tjänster. Och att vara proaktiv i sin rådgivning. Maria Törngren på BDO, Auktoriserad Lönekonsult FAR, har ett gott råd till alla sina kollegor i branschen: Skräddar­sy din rådgivning utifrån kundens behov!

Trevlig sommar – så ses vi igen i slutet av augusti. Till dess kan du följa oss på webben och LinkedIn!

Charlotta Marténg, chefredaktör för Balans.

Hör gärna av dig till mig på charlotta.marteng@far.se