Klockan är 13.30 en eftermiddag i månadsskiftet april/maj. På skärmen mitt emot mig dyker Beyar Mirza, redovisningskonsult och Nathalie Taube, HR/marknadsansvarig och koordinator upp. Snart syns även gruppchefen och auktoriserade redovisningskonsulten Linda Gerdin och Keepers VD Hanna Montoya i bild. Corona påverkar även Balans sätt att jobba, och reportaget som brukar byggas på ett personligt möte med besök ute på byrån får denna gång växa fram ur ett möte online.

För Keeper, en redovisningsbyrå med kontor i Stockholm, var digitala möten och arbetssätt vardag redan innan coronapandemin slog till med full kraft. Ändå blev covid-19-viruset ett slags stresstest på hur digital byrån är.

– Man får väl ändå säga att det som är positivt i allt det här som händer nu är att det tar redovisningsbranschen framåt. Men vi är glada att vi hade gjort så mycket redan innan. Vi jobbar i team runt alla våra kunder och det tror jag har varit en räddning i allt det här, säger Hanna Montoya.

Keeper grundades redan 1987 av Hanna Montoyas mamma och en väninna till henne. Då under annat namn. Efter att byrån legat i träda en tid dammade Hanna Montoya av bolaget och nystartade 2009 under namnet Keeper. Från början var kontoret inte mycket större än en städskrubb men sakta växte byrån med kund och efter kund och anställd efter anställd. Elva år efter omstarten har Keeper 13 anställda och har börjat snegla på andra orter i Sverige för att kunna växa ytterligare.

– Det är för tidigt att peka ut någon särskild ort men vi kan konstatera att Stockholm har vissa begränsningar, säger Hanna Montoya.

Den digitala utvecklingen har pågått i flera år och när Linda Gerdin anställdes på Keeper 2014 hade hon en bakgrund på ett it-bolag.

– Då låg vi lite efter. Nu kan man säga att vi verkligen kommit ikapp, säger hon.

Sättet att arbeta är modernt och byrån har gått från att arbeta med traditionell redovisning till att bli proaktiva rådgivare som brinner för att hjälpa företagarna att nå sina drömmar och mål. Två år i rad har Keeper blivit nominerade till FARs pris Årets framtidsbyrå och i höstas hamnade byrån på Veckans Affärers lista över supertillväxtbolag.

Hemligheten bakom framgångarna? En av dem är att jobba i team. Och det är där Nathalie Taube kommer in i bilden, koordinatorn.

– Mitt jobb är att ha det övergripande perspektivet, fördela flödet och se till att allt flyter på både för konsulter och kunder. Kunden får alltid ett team av personer med olika kompetenser, vilket ökar kundvärdet.

– Vi tror verkligen att detta genererar en ökad trygghet för kunden då det alltid finns någon där som är insatt i vad som händer i bolaget och för konsulterna innebär arbete i team också ett lugn. Vi har lämnat konceptet att man sitter ensam med en kund, och vi ser många fördelar med det, säger Nathalie Taube.?

Text: Charlotta Marténg