The Times They Are A-Changin’, skrev Bob Dylan 1964 och protesterade mot sociala orättvisor, rasism och fattigdom – frågor lika relevanta än i dag. Och som på vissa håll ställts ännu mer på sin spets under pandemin. Tiderna förändras. Och ändå inte.

Trots att coronaviruset i flera fall lämnar förödande effekter efter sig vill jag ändå påstå att vi i Sverige är lyckligt lottade. Sjukvård. Stödåtgärder. Trygghetssystem. Men visst finns det mer att göra, och frågor som behöver besvaras.

I höst arbetar FARs coronagrupp vidare, behovet av stöd i coronarelaterade frågor är stort. FAR fortsätter också med onlineutbildningar och anpassar antalet deltagare i de fysiska klassrummen. Många var vi nog som in i det längsta hoppades på en mer normal verklighet under hösten. Arbeta från kontoret, träffa kollegor och vänner. Så ser det inte ut att bli. Det nya normala kanske är just distansarbete, fler digitala möten och nya sätt att se på arbetet. Tiderna förändras.

Förändring kan vara jobbigt, men en som väljer att förhålla sig till arbetet och livet med ett leende är Kim Lavin. Kanske mer känd under #revisorshumor. Ett gott skratt förlänger livet och Kim konstaterar att hans humor i långa loppet även genererar nya kunder. Spännande!

Spännande läsning är även Rakel Lennartssons reportage om att kandidaterna från Big4 klarar sig bättre på revisorsprovet. Är det orättvisa villkor? Eller speglar utvecklingen ett yrke som egentligen är två?

Charlotta Marténg, chefredaktör för Balans.

Hör gärna av dig till mig på charlotta.marteng@far.se