Länge hoppades jag att vi efter sommaren skulle befinna oss i ett post corona, men nu verkar det snarare som att vi befinner oss mitt i krisen. Folkhälsomyndigheten har rekommenderat fortsatt hemarbete och förbudet mot tillställningar med fler än 50 personer kvarstår. Coronakrisen påverkar oss alla. Och självklart även FARs verksamhet.

Att coronakrisen medfört personligt lidande och slagit hårt mot företagen och samhällsekonomin råder det ingen tvekan om. Men mitt i allt det svåra finns det trots allt sådant som är positivt. När vi inte längre kan mötas lika självklart som tidigare har vi tvingats bli kreativa och pröva nya digitala verktyg för att få livet att fungera.

Och de digitala lösningarna öppnar upp för nya möjligheter på flera fronter. Ett exempel är FARs årsstämma, som i år kommer att hållas digitalt 17 september. Det innebär att för första gången någonsin har alla medlemmar möjlighet att delta. I anslutning till stämman kommer vi dessutom att dela ut priset Årets framtidsbyrå och CH Witts pris för bästa artikel i Balans. Vi får också möta forskarna Thomas Carrington och Gustav Johed som berättar om sitt forskningsprojekt. Tillsammans med ett par andra forskare följer de en kull nyutexaminerade under de första åren inom revisorsyrket för att ta reda på vilka de är, hur de formas och vilka som stannar kvar i yrket.

Vi har rustat för en digital höst även när det gäller vår utbildningsverksamhet. Vi erbjuder utbildningar både i klassrum och online men antalet deltagare i klassrum begränsat, så för dig som inte får plats på våra klassrumsutbildningar eller som inte vill resa eller vistas i lokaler med andra personer erbjuder vi möjlighet till onlinedeltagande på de flesta utbildningarna.

Det är också spännande att blicka framåt. Hur kommer vårt beteende och vår vardag att påverkas av coronakrisen på lite sikt? Kanske blir hemarbete det nya normala och kontoret ett ställe vi går till för att mötas, bolla idéer och nätverka?

Och är det verkligen säkert att det kommer en tid post corona, eller tvingas vi lära oss att leva med viruset?

På Karins agenda:

  1. Deltar i det digitala seminariet Camp.Cloud och berättar om FARs arbete under coronakrisen.
  2. Nordiska Revisorsförbundets (NRF) årsmöte.
  3. Möte med expertnätverket FAR-aktiva.

Karin Apelman är generalsekreterare och VD i FAR.