Från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Från samhällen med några tusen invånare till storstäderna. Från ensamarbete i hemmet till öppna kontorslandskap som delas med flera kollegor. FARs medlemmar och Balans läsare finns över hela landet (och även utomlands!) med vitt skilda arbetsuppgifter. Det är för er vi arbetar och vill skapa bästa möjliga medlemsnytta. Och det är också precis det som FARs nya ordförande, Åsa Lundvall, pratar om när hon nu tillträtt sin nya roll. Medlemsnytta.

Efter två år som vice ordförande tar hon klivet fram och vill satsa på att vässa medlemserbjudandet ännu mer. Hon tror inte på några snabba lösningar utan ser mer ett långsiktigt, medvetet arbete framför sig. När jag intervjuade henne till Porträttet i detta nummer av Balans sa hon om medlemmarna att: ”deras vardag kan se olika ut och vi ska lyssna på dem”. Lär känna Åsa på sidan 14.

Olika yrkesroller har självfallet olika arbetsuppgifter. Men alla är viktiga. Finanspolisen konstaterar att särskilt redovisningskonsulter fyller en viktig funktion i arbetet mot penningtvätt. Ett inbyggt kritiskt tänkande som följer med rollen gör redovisningskonsulterna bra att på att upptäcka och reagera på misstänkta transaktioner. På sidan 22 tipsar vi om vad du behöver känna till om rutinerna kring penningtvätt och allmän riskbedömning.

Och du – du har väl inte glömt att ladda ner Balans app för att kunna ta del av tidningen digitalt? Se också till att du följer oss på LinkedIn!

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg, chefredaktör för Balans.

Hör gärna av dig till mig på charlotta.marteng@far.se