Vi har nu kommit en bit in på hösten och här på FAR är det full fart! För trots att vi befinner oss mitt i en pandemi så pågår livet och vardagen där ute. Vår utbildningsverksamhet går bra, lite över förväntan trots coronakrisen, och vårt expertnätverk FAR-aktiva arbetar vidare med viktiga branschfrågor. Det är också glädjande att intresset för att bli Auktoriserad Skatte­rådgivare FAR är fortsatt stort. Nyligen auktoriserades tio skatterådgivare och fler auktorisationstillfällen är inplanerade. För att nämna några av alla aktiviteter som pågår.

I samband med FARs årsstämma 17 september valdes Åsa Lundvall, EY, till ny ordförande i FAR.

En fråga som Åsa brinner för är att locka unga talanger till branschen. Vi är en framtidsbransch med stora möjligheter att utvecklas och bidra till samhällsnytta. För vilken annan bransch har samma möjligheter som vi att påverka utvecklingen mot ett hållbart näringsliv och samhälle? Men vi måste bli bättre på att berätta det.

När Åsa valdes till ny ordförande sa hon också att hon kommer att arbeta för att vässa FARs medlemserbjudande ytterligare för samtliga medlemskategorier. På stämman uttryckte hon sig så här: Oavsett yrkesroll, byråstorlek eller var i landet du är verksam ska du känna dig hemma i FAR. Jag håller med Åsa till hundra procent!

Andra frågor som ligger Åsa varmt om hjärtat är förenkling och självreglering, kvalitet i våra tjänster och förtroende för branschen. Hon betonar också vikten av det internationella arbetet eftersom många viktiga beslut som rör vår bransch fattas på det internationella planet.

17–18 november är det dags för strategimöte med FARs styrelse. Då tar vi fram riktlinjerna för satsningar och prioriteringar den kommande tiden. Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med dig Åsa – välkommen som ordförande i FAR!

På Karins agenda:

  1. Strategimöte med FARs styrelse.
  2. IMMs webbinarium Tillsammans mot korruption.
  3. Möte med Nordiska revisorsförbundet.

Karin Apelman är generalsekreterare och VD i FAR.