För snart elva år sedan fick jag erbjudandet att bli chefredaktör för Balans. Åren har gått fort, jag kan knappt förstå att det har gått över ett decennium. Men det är utan tvekan med ett visst vemod jag nu lägger handen vid mitt sista nummer av Balans, närmare bestämt mitt 104:e nummer.

En snabb genomgång av de drygt hundra tidningsomslagen visar på en bredd i de ämnen och frågor vi har skrivit om i Balans, allt från jämställdhet i branschen till EUs revisionspaket och nya redovisningsregler.

När idén att FAR skulle starta en tidning lanserades i början av 1970-talet var ett av motargumenten att idéerna i bästa fall skulle räcka för att fylla fyra nummer, men att de sedan skulle vara slut. Vem det än var som framförde det argumentet så hade hen fel. Väldigt fel. Under min tid som chefredaktör har jag snarare upplevt att idéerna och tipsen varit långt fler än vad vi har haft möjlighet att omvandla till artiklar i tidningen. Och då har vi dessutom haft en webb de senaste sju åren med löpande uppdatering. Med det vill jag passa på att säga tack till alla er som har hört av er med tips och idéer och på så vis bidragit till att göra Balans till en så uppskattad, innehållsrik och relevant tidning.

Så vad ska jag göra nu? Jo, från och med februari kommer jag att arbeta med PR och opinionsbildning inom FAR, en ny roll som syftar till att sätta fokus på branschens frågor och göra FAR till en ännu starkare röst i samhällsdebatten. Så vi kommer säkert att ses på ett eller annat sätt även i fortsättningen.

Jag vill också passa på att önska Balans nya chefredaktör Charlotta Marténg lycka till!

Pernilla Halling, chefredaktör för Balans.

Hör gärna av dig till mig på pernilla.halling@far.se