Innehåll

Balans nr 2 2021

Tillväxtboom tack vare medarbetarna

Lyckade satsningar på ny personal och en varm teamkänsla har fått alla siffor att slå i taket. Nu fokuserar Jönköpingsbyrån Lidhed & Boström på rådgivning och löneuppdrag.

Mer centralt än Östra Storgatan 11 är svårt att ha som byråadress i Jönköping. Det är där de sitter, Lidhed Boström Redovisning & Revision, i charmiga gamla lokaler, med högt i tak och gott om ljusinsläpp.

– När byrån grundades 2017 var lokalen halvfull, nu är den snarare sprängfull. På det sättet har pandemin varit bra för oss, vi har kunnat växa och ändå sitta kvar, säger Andreas Skiöld, certifierad affärsrådgivare på byrån, under intervjun över Teams.

Lidhed Boström Redovisning & Revision är resultatet av att revisorn Andreas Lidhed och redovisningskonsulterna Magnus och Ingrid Boström slog ihop sina verksamheter. Då hade familjeföretaget Lidheds Revisionsbyrå funnits i Huskvarna sedan 1969 och Boströms Redovisning haft basen i Jönköping.

Kort efter fusionen tog tillväxten fart. Utan att det var ett mål i sig. Det berättar Andreas Skiöld som, efter ett decennium på Grant Thornton och ett par år som CFO och VD på mindre noterat bolag, blev ”tillbakalurad” till branschen av nya byråns kontorschef Jan Polsten.

– Tillväxten har kommit per automatik. Vi har lyckats rekrytera riktigt duktiga medarbetare som ökat sina kundstockar. Och jag vill även tro att det beror på att vi har så bra atmosfär på jobbet, säger han.

Kollegorna Emma Hoof och Anna Weiström kan inte annat än hålla med.

– Många olika personligheter ryms på byrån och även kunder som hälsar på känner av den här härliga känslan. Det finns en ungdomlig entusiasm och mycket erfarenhet och vi har ett par personer som har varit ”på andra sidan” och kan tänka ur kundperspektivet, vilket är en extremt värdefull kompetens, säger redovisningskonsulten Emma Hoof.

Emma Hoof har varit med sedan sammanslagningen, medan lönekonsulten Anna Weiström anställdes för två år sedan i samband med byråns satsning på lön.

– Jag brinner verkligen för att löneyrket ska få en ökad status och jobbar hårt för att bygga upp det. Innan hanterade redovisningskonsulterna lönedelarna, men i och med att jag och en lönekonsult till anställts har vi kunnat dela upp yrkesrollerna och uppgifterna på ett bättre sätt, säger Anna Weiström.

Lönesatsningen innebär att byrån numera kan sköta även större löneuppdrag. Förutom lön, hanterar Lidhed & Boström revisions- och redovisningsärenden, samt en stor portion rådgivningsuppdrag som man tror bara kommer att öka.

Och sifforna talar sitt tydliga språk. Under räkenskapsåret som slutade i augusti 2019 ökade omsättningen med 44 procent till 21 miljoner kronor. Året därpå, med räkenskapsåret som slutade i augusti 2020, steg det till 23 miljoner.

Bara en vecka innan vår intervju berättade dessutom delägarna för medarbetarna att man hade genomfört ett köp där majoriteten av Ulricehamns Redovisningsbyrå förvärvats. I och med det finns nu Lidhed & Boström på två orter och personalstyrkan har ökats från 25 till 28 personer.

– Vi skulle inte tacka nej till möjligheten om fler förvärv dök upp, avslutar Andreas Skiöld.   

Sofia Hadjipetri Glantz