Företagsledare och politiker har ett oerhört starkt förtroende för revisorer, redovisningskonsulter och skatterådgivare. Det visar en ny undersökningen som Kantar Sifo gjort åt FAR.

– Bland företagsledare ökar också förtroendet från redan otroligt höga värden. 94 procent av företagsledarna har stort förtroende för branschen. Bland politikerna är det 95 procent som har stort förtroende, säger Erik Lundbom på Kantar Sifo.

Bland företagsledare är det bara läkare och poliser som har högre förtroende än revisorer och redovisningskonsulter. Dessutom ökar förtroendet för skatterådgivare. Även politiker rankar läkare och poliser högst, följt av domare och revisorer. Läkare, poliser och domare ligger också på topp på allmänhetens förtroendeskala. 53 procent har stort förtroende för revisions- och rådgivningsbranschen och drygt 80 procent uppger att nyttan med revision är stor.

– Det är med stolthet jag kan konstatera att vår bransch och FAR:s medlemmar åtnjuter ett stort förtroende hos näringsliv och samhälle. Att vi har stärkt vårt förtroende de senaste åren tror jag delvis beror på att vår kunskap och kompetens har betytt mycket i att ta Sverige igenom pandemin, säger Karin Apelman, generalsekreterare och VD FAR.

Sofia Hadjipetri Glantz