Big 4 tar sig in på listan när Young Professional Attraction rankar attraktiva arbetsgivare. EY tar för första gången en topp tio-placering.

Att rekrytera och behålla personal samt att säkerställa att kompetensen i organisationen motsvarar marknadens behov identifieras som en stor utmaning i revisions- och rådgivningsbranschen och i flera andra branscher. Young professionals är morgondagens arbetskraft och för att attrahera de bästa förmågorna behöver företagen lyssna till dem.

Young Professional Attraction Index (YPAI) är en årlig undersökning som fördjupar sig i vad unga tycker är viktigast vid valet av arbetsgivare. Flexibla arbetstider, möjlighet att utveckla egen kunskap och ett ledarskap som bryr sig om de anställda är några av faktorerna som nämns.

I undersökningen rankas också de mest attraktiva arbetsgivarna. Listan toppas av Ikea, Microsoft och Tesla men på sjunde plats kommer EY som för första gången tar sig in på en topp tio-placering. Deloitte tar plats 25, KPMG 28, PwC 38 och Aspia plats 71.

Charlotta Marténg