Under mina år som generalsekreterare och VD på FAR har ett nytt år alltid inneburit nya spännande frågor och projekt att ta tag i. Men det här året kommer att bli något utöver det vanliga – året då FAR fyller hundra år!

Under hela 2023 firar vi FAR. Du kommer att märka det på flera sätt, inte minst genom vår jubileumslogotyp som kommer att synas i allt från sociala medier och nyhetsbrev till kursmaterial och webbinarier. Snygg, eller hur?

Särskilt glad är jag över de två antologier som ett antal framstående forskare har tagit initiativ till med anledning av att FAR fyller hundra år. Den ena boken är på svenska och ger ett historiskt perspektiv på revisorsprofessionens utveckling. Den andra är skriven på engelska och fokuserar på de drivkrafter som antas ha störst betydelse för revisionens framtid. FAR bidrar med ett framåtblickande kapitel i båda böckerna.

De två antologierna innehåller ovärderlig kunskap och jag vill rikta ett särskilt stort tack till redaktörerna Peter Öhman, Katharina Rahnert, Fredrik Nilsson och Jan Marton. Den svenska boken kommer att lanseras i maj, vilket också är den månad då FAR för snart hundra år sedan grundades, närmare bestämt den 26 maj 1923. Den engelska boken kommer att lanseras efter sommaren.

Den 21 september blir en oförglömlig dag, som börjar med inspirerande föreläsningar och möjlighet att nätverka med branschkollegor, näringslivsprofiler och samhällsaktörer och avslutas med en glittrande fest i Stadshuset i Stockholm. Planeringen är i full gång och inom kort kommer vi att presentera programmet. Jag lovar att det blir en dag du inte vill missa. Boka in den 21 september i din kalender!

Vi kommer att uppmärksamma hundraårsjubileet under hela året, så håll utkik på FAR.se, LInkedin och FAR:s nyhetsbrev. 

Karin Apelman, generalsekreterare och VD i FAR