Revisions- och rådgivningsbranschen räknar med att nyanställa mer än 3.150 nya medarbetare under 2023. Av dessa är drygt hälften nyexaminerade.

När varslen duggar tätt i andra branscher står revisions- och rådgivningsbranschen stadigt. Revisorer, redovisningskonsulter, lönekonsulter, skatterådgivare och andra specialister behövs hos företagen i både hög- och lågkonjunktur.

Balans enkät hos Big 8 visar att behovet av arbetskraft i princip ligger på samma nivå som 2022. Förutom de traditionella kompetenserna i branschen kommer flera av byråerna att rekrytera specialister, bland annat med inriktning mot IFRS, hållbarhet och it.

Mazars är en av byråerna som sätter hållbart medarbetarskap högt på agendan. Det handlar om allt från att hitta balans i livet till ersättningsfrågor och friskvårdstimmar.

− Vi arbetar ständigt med att inventera önskemål och behov från våra medarbetare för att utreda vad som är betydelsefullt för dem. Det är viktigt för oss att växa ansvarsfullt och tillväxten måste gå hand i hand med dessa frågor, säger Jenny Alstierna, HR-chef på Mazars. 

Enkäten med byråernas svar hittar du på tidningenbalans.se

Charlotta Marténg