När branschorganisationen Företagarna rankar myndigheterna får Skatteverket och Bolagsverket höga betyg av landets småföretag.

För elfte gången genomför Företagarna Myndighetsrankingen, en undersökning bland företagare om hur de ser på myndigheternas arbete ur ett företagarperspektiv. I år har nio myndigheter rankats i kategorierna förtroende, service och bemötande. Nytt i årets undersökning är att Företagarna också ställt frågor kring myndigheternas handläggningstider och deras e-tjänsternas användarvänlighet.

När frågan om förtroende ställs till företagen hamnar Bolagsverket högst i rankingen med 4,0 tätt följd av Skatteverket på 3,9. Även när det gäller handläggningstiderna är Bolagsverket och Skatteverket i topp med ett snittbetyg på 3,7. Resultatet är snarligt gällande e-tjänsternas användarvänlighet där Bolagsverket och Skatteverket toppar på vardera 3,9.

–  Det är naturligtvis väldigt glädjande med så fina resultat för Skatteverket, särskilt som vi i ett antal år prioriterat vårt arbete med små och medelstora företag. Det är roligt att det syns i rapporten, säger Skatteverkets generaldirektör Katrin Westling Palm i ett pressmeddelande.   

Charlotta Marténg