För andra året i rad har tidningenbalans.se nominerats till Publishingpriset. Förra året vann webbplatsen sin kategori. Den 8 november får vi veta hur det går.

Priset har delats ut sedan 1990 och premierar lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Vinnarna utses av en jury som utifrån ett poängssystem rangordnar tävlingsbidragen inom de olika bedömningsområdena.

Balans har varit nominerade med papperstidningen och webben tidigare och förra året blev det storslam då Balans tog hem guld i kategorin webbtidningar/nättidningar och silver för papperstidningen i kategorin print.

I år är Balans webb nominerad i kategorin webbtidning/nättidning och ställs mot webbtidningarna akademikern.se, chefstidningen.se, fokus.se, magasin K, Socionomen och Svensk Farmaci.

–  Vi är väldigt glada över nomineringen och ser fram mot prisutdelningen. Bara att bli nominerad är stort då konkurrensen är hård, säger Kristina Israelsson, tf chefredaktör för Balans.

Formen för Balans webb har tagits fram av Kate designstudio och innehållet på webben produceras av Balans redaktion och dess frilansarer”.

Charlotta Marténg