Hon valde att lämna revisionsbranschen för ett jobb som HR-chef på ett större fastighetsbolag. Men nu är Marie Sterner Henriksson tillbaka. I mitten på mars tillträdde hon som ny HR-chef på revisionsbyrån RSM i Stockholm.

Vad var det som fick dig att lämna branschen och vad var det som gjorde att du ville tillbaka?

− Jag jobbade i fyra år med HR-frågor på EY och trivdes jättebra, men valde att lämna branschen för en spännande roll som HR-chef på ett noterat fastighetsbolag. Att återvända till branschen var inte en självklarhet, men jag är väldigt glad och tacksam för möjligheten som jag fått på RSM. Jag kan bara intyga att det var för ledarskapet och mina blivande kollegor som valet föll på RSM.

På vilket sätt ser du att du har nytta av din erfarenhet från andra branscher?

− Genom att ha fått arbeta med många olika branscher så har jag fått en god inblick och förståelse för vad som verkligen skapar värde på kort och lång sikt. Att få arbeta med entreprenörsdrivna bolag har sin charm och därifrån tar jag med mig det snabbfotade arbetssättet. Samtidigt som stora koncerner har bra och tydliga processer, vilket är en styrka. Jag tar också med mig vikten av god kommunikation och förmågan att kunna förenkla och lösa problem.

Vilka möjligheter ser du för RSM som en medium-stor spelare i branschen?

– RSM är personliga och lokala, men har samtidigt ett globalt nätverk i ryggen. Våra medarbetare får stort utrymme och ansvar och det ger en snabb utvecklingskurva. Målet är att vi ska trivas och ha roligt tillsammans och jag är övertygad om att det märks i våra samarbeten både internt och med våra kunder. Jag ser också att det resulterar i att vi är ett självklart val för både nyexaminerade och mer erfarna kandidater.

Vilken kultur står du för och vill bygga upp inom RSM?

– Jag vill bygga vidare på den fantastiska kultur som finns på RSM. Våra värderingar respekt, integritet, teamwork, excellens och glädje delar jag själv och får uppleva dagligen. Vi har ett stort fokus på våra medarbetare. Vi lyssnar aktivt på dem samt uppmanar och inspirerar till både en god balans och hållbarhet. Jag vill påstå att vår kultur spelar en avgörande roll framåt för att lyckas attrahera och bibehålla våra medarbetare i en expansiv utvecklingstakt.

Kristina Israelsson