Nämnden för svensk redovisningstillsyn (”Nämnden”) har granskat den finansiella informationen i Bolagets (”bolaget”) årsredovisning för 2020 och har med anledning av detta ställt frågor till bolaget den 14 april 2021, 24 juni 2021 och den 10 september 2021. Nämnden har tagit del av bolagets svar den 21 maj 2021, 11 augusti 2021 respektive den 30 september 2021. Baserat på den skriftliga korrespondensen och övrig kommunikation i ärendet bedömer Nämnden att bolaget i vissa avseenden avviker från tillämpliga bestämmelser i IFRS-regelverket på ett sätt som kan påverka bedömningen av den finansiella informationen. Nämndens bedömning och beslut i ärendet framgår nedan. Bolaget har getts möjlighet att kommentera Nämndens preliminära bedömning i en avstämningsskrivelse den 3 november 2021. Bolaget inkom med anledning av detta med ett svar den 17 november 2021 i vilken bolaget informerar att de ser över möjligheterna till att uppfylla Nämndens påpekande i avstämningsskrivelsen.

Intäkter per geografiskt område (IFRS 8)

Bolaget presenterar i not i årsredovisningen intäkter från externa kunder fördelat på geografiska områden, vilka motsvaras av olika regioner i vilka bolaget har verksamhet i som inte sammanfaller med länder. Bolaget lämnar inga upplysningar om hur stor del av intäkterna som avser Sverige, det land där bolaget har sitt säte, och lämnar heller inga upplysningar om intäkterna hänförliga till övriga enskilda länder.

Ett bolag ska enligt IFRS 8, Rörelsesegment punkt 33 a), lämna geografisk information om intäkter i det land där företaget har sitt säte och i samtliga övriga länder från vilka företaget får intäkter. Av samma punkt framgår att länderna ska redovisas separat om intäkterna från ett enskilt land är väsentliga samt att upplysning skall lämnas om på vilken grund intäkterna från externa kunder är hänförliga till enskilda länder.

Nämnden har bett bolaget inkomma med motiveringen samt resonemangen till utelämnandet av intäkter från enskilda väsentliga länder samt det land där bolaget har sitt säte enligt upplysningskravet i IFRS 8 p 33a. Av bolagets svar framgår att de har gjort bedömningen att eftersom all verksamhet bedrivs i Skandinavien ser bolaget detta som sin geografiska hemmamarknad (och inte Sverige) och lämnar upplysningar om intäkter i Skandinavien.

Nämndens uppfattning är att bolaget skall lämna upplysningar i enlighet med IFRS 8 p 33 a vilken innefattar upplysningar om intäkter från det land där bolaget har sitt säte, vilket är Sverige, samt separat information om intäkter från övriga länder vilka bedöms som väsentliga. Med hänsyn till bolagets verksamhet är Nämndens uppfattning även att bolaget skall lämna upplysningar om på vilken grund bolagets intäkter från externa kunder är hänförliga till enskilda länder.

Beslut

Nämnden bedömer att den utelämnade informationen är en ringa överträdelse av regelverket enligt 13 § i Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2018:18) och uppmanar bolaget att i kommande årsredovisning 2020/21 lämna information om intäkter från det land där bolaget har sitt säte, Sverige, samt separat information om intäkter från övriga länder vilka bedöms som väsentliga. Bolaget skall även lämna upplysningar om på vilken grund bolagets intäkter från externa kunder är hänförliga till enskilda länder.

Beträffande övriga frågeställningar som har förekommit i utredningen så har Nämnden inget ytterligare att anföra.