Nämnden för svensk redovisningstillsyn (”Nämnden”) har granskat den finansiella informationen i Bolaget AB:s (”bolaget”) årsredovisning för 2022 och har med anledning av detta ställt frågor till bolaget den 17 oktober 2023. Nämnden har tagit del av bolagets svar den 16 november 2023. Baserat på den skriftliga korrespondensen och övrig kommunikation i ärendet bedömer Nämnden att bolaget i vissa avseenden avviker från tillämpliga bestämmelser i IFRS-regelverket på ett sätt som kan påverka bedömningen av den finansiella informationen. Nämndens bedömning och beslut i ärendet framgår nedan. Bolaget har getts möjlighet att kommentera Nämndens preliminära bedömning i en avstämningsskrivelse den 5 december 2023.

1. Information om geografiska områden – Intäkter – IFRS 8

Bolaget lämnar i årsredovisningen 2022 upplysning om hur bolagets intäkter fördelas på geografiska områden. I upplysningarna redovisas intäkterna uppdelade i fyra olika regioner vilka utgör världsdelar och större geografiska områden. Det framgår även att bolaget inte har några intäkter från externa kunder i Sverige, vilket är det land där bolaget har sitt säte. Bolaget lämnar dock ingen ytterligare information om vilka länder som bolaget får sina intäkter från.

Enligt IFRS 8 punkt 33 a) ska ett företag lämna geografisk information om intäkter i det land där företaget har sitt säte och i samtliga övriga länder från vilka företaget får intäkter. Av samma punkt framgår att länderna ska redovisas separat om intäkterna från ett enskilt land är väsentliga.

Bolaget har i sitt svar framfört att upplysningar om intäkter från enskilda länder är känslig information och att bolaget valt att inte lämna denna information på grund av risken för att det kan skada verksamheten. Nämnden konstaterar emellertid att IFRS 8 inte innehåller något undantag från att lämna konkurrenskänslig information. Det framgår även i Basis for Conclusion, BC 43-45, till standarden, där IASB redogör för skälen till sitt beslut att inte inkludera något sådant undantag.

Bolaget har till Nämnden inkommit med en specifikation över hur intäkterna fördelar sig på de väsentligaste länderna inom respektive region. Nämnden noterar att bolagets största intäkter kommer från Malta, Peru och Finland, vilka också utgör de enskilt största intäkterna inom respektive region som de redovisats inom.

Nämndens uppfattning är att bolaget har intäkter från externa kunder i länder som är enskilt väsentliga och att bolaget därmed ska lämna upplysning om dessa intäkter separat i årsredovisningen utifrån IFRS 8 punkt 33 a). Nämnden anser därför att den information som bolaget lämnar i årsredovisningen avseende intäkterna per geografiskt område inte uppfyller regelverket.

Beslut

Nämnden bedömer att den utelämnade informationen är en ringa överträdelse av regelverket enligt 13 § andra stycket i Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2018:18) och uppmanar bolaget att i kommande årsredovisning lämna kompletterande information genom att redovisa intäkterna från enskilt väsentliga länder separat enligt IFRS 8 punkt 33 a).

2. Information om större kunder – IFRS 8

Bolaget lämnar i not upplysningar om koncernens intäkter och segmentsinformation avseende dessa. Nämnden har dock noterat att bolaget inte lämnar någon information om större kunder.

Enligt IFRS 8 punkt 34 ska ett företag lämna information om i vilken mån det har större kunder. I samma punkt framgår att om intäkterna från en kund utgör tio procent eller mer av intäkterna ska upplysning lämnas om detta, de sammanlagda intäkterna från varje sådan kund samt beskrivning av inom vilket eller vilka segment som dessa intäkter redovisas. I bolagets årsredovisning för 2022 saknas denna information.

Av bolagets svar till Nämnden framgår att bolaget har en kund från vilken bolaget erhåller en väsentlig del av sina licensintäkter och som totalt står för 19 procent av koncernens intäkter. Eftersom en kund står för mer än 10 procent av intäkterna anser Nämnden att bolaget ska lämna upplysning om förekomsten av större kunder samt även upplysa om de sammanlagda intäkterna från varje sådan kund utifrån IFRS 8 punkt 34 i standarden. Nämnden anser därmed att de upplysningar som lämnats i årsredovisningen 2022 inte uppfyller regelverket.

Beslut

Nämnden bedömer att den utelämnade informationen är en ringa överträdelse av regelverket enligt 13 § andra stycket i Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2018:18) och uppmanar bolaget att i kommande årsredovisning lämna kompletterande information om större kunder i enlighet med IFRS 8 punkt 34.

Beträffande övriga frågeställningar som har förekommit i utredningen så har Nämnden inget ytterligare att anföra.