Definition

Min myndighetspost (www.minmyndighetspost.se) är en webbplats för att ta emot, läsa och samla post och meddelanden från svenska myndigheter. Tjänsten fungerar på dator, surfplatta och mobiltelefon. Tjänsten är gratis och frivillig. Tjänsten kan användas av både bolag och privatpersoner.

Företag (ej enskild firma) använder brevlådan ”Min myndighetspost”. För att skaffa en digital brevlåda för företag behöver behörig företrädare logga in och skriva under med hjälp av sin e-legitimation i enlighet med företagets firmateckningsregler. Vissa typer av meddelanden skickas dock till företagets företrädare personligen.

Brevlådan kan ställas in så att vissa myndigheters post inte skickas digitalt. Det går att ställa in brevlådan så att företagets företrädare aviseras genom e-post och sms att meddelanden inkommit. Inloggning sker med hjälp av e-legitimation. Behörighet att läsa och hantera post kan lämnas till annan person.

Tänk på

Vid bolagskapning är det vanligt att brottslingarna gör ändringar av bolagets registreringsuppgifter genom förfalskningar av handlingar. Genom att vara registrerad och ta emot post från Bolagsverket kan en företagare få tidig varning om något händer med bolagets registrering.