Många var vi som hade hoppats på att under hösten kunna återgå till en mer normal vardag med bland annat jobb från kontoret. Men så ser det inte ut att bli. De flesta ställer in sig på fortsatt hemarbete under resten av året. För flera av oss betyder det fortsatt arbete från kontoret vid köksbordet och minimal kontakt med kollegor ”på riktigt”. Spontana möten vid kaffemaskinen ersätts av digitala möten. Allting går, men visst är det tråkigt att inte kunna träffa sina kollegor och att vissa saker sätts på paus.

Med hemarbete följer ansvar – både från arbetstagarens och arbetsgivarens håll. Om detta skriver Anneli Lönnborg i sin arbetsrättskrönika på sidan 12. Krönikan i sin helhet hittar du på tidningenresultat.se eller via Resultat på Facebook. Visste du till exempel att arbetsgivaren även vid hemarbete är formellt ansvarig för att arbetstidslagen följs?

Apropå ansvar är det också du som företrädare för ditt företag som är ansvarig, även om du tar hjälp av en revisor eller redovisningskonsult. Därför är det nog så viktigt att välja ditt ombud omsorgsfullt. Camilla Carlsson, Auktoriserad Redovisningskonsult FAR, tipsar på sidan 21 om tre saker som är bra att känna till om en auktoriserad redovisningskonsult.

En fråga som inte tar paus, coronavirusets framfart till trots, är hållbarhetsfrågan. Hållbarhetslagen är inne på sitt fjärde år och omkring 1 600 företag träffas direkt av lagen. Men betydligt fler än så berörs. Läs på sidan 22 om varför redovisning av hållbarhet är viktigt för just ditt företag.

Trevlig läsning!

Text: Charlotta Marténg