Innehåll

Resultat nr 1 2021

Årets mest efterlängtade ...

Vad längtar du efter? Kanske det första tecknet på att våren är här? Snön som smälter på taket, eller bilrutor som inte behöver skrapas på morgonen? Säkra vårtecken som vi vet kommer. Ett annat vårtecken – eller i alla fall ett tecken på att det är ett nytt år – är Resultats lathundar. Efterlängtade av er läsare. Vi har lyssnat på era önskemål och nytt för i år är därför att lathundarna är helt digitala och kommer att uppdateras under året för att vara aktuella under hela 2021. Du hittar dem så klart i Resultats app eller på vår sajt tidningenresultat.se/arkiv.

Står du i valet och kvalet hur du ska göra med tjänstebilen? Slå upp sidan 24 och få lite goda råd. Eller funderar du på löneväxling och pension? Läs i så fall vad Stefan Asklöf och Alexander Esberg rekommenderar att du tänker på innan du skrider till verket.

Och på tal om att längta efter saker. Vem längtar inte tills pandemin är över och vi kan återgå till en mer normal vardag igen. Ett steg på vägen är genomförandet av vaccinationer. Men även det väcker frågor. Vad kan till exempel en arbetsgivare kräva av sina anställda? Kan en arbetsgivare tvinga någon att vaccinera sig? Resultats arbetsrättskrönikör tar upp frågan i detta nummer. Du hittar en förkortad version av hennes krönika på sidan 12. Intresserad av att läsa hela? Surfa in på tidningenresultat.se. Eller följ oss på LinkedIn så missar du inga nyheter!

Charlotta Marténg, chefredaktör