I slutet av förra året kunde DI berätta om hur pandemin satt fart på bolagens hållbarhetsarbete. Tidningen hade låtit göra en undersökning som visade att 69 procent av de tillfrågade bolagen såg krisen som en chans att ställa om mot ett mer hållbart arbetssätt, även om samma bolag hade tvingats permittera personal och se sina vinster krympa. I samma undersökning uppgavs att 24 procent av bolagen ökat sitt fokus på hållbarhet och elva procent ökat investeringarna på området. Glädjande siffror för ett hållbart företagande.

Du som anlitar en redovisningskonsult har alla möjligheter att flytta fram dina positioner på hållbarhetsområdet. I det här numret får du tre konkreta tips på hur redovisningskonsulten kan hjälpa dig i hållbarhetsarbetet, och därigenom också stärka din affär. Ingen vill väl riskera att gå miste om en kund för att man har missat att identifiera hur viktig hållbarhetsfrågan är?

Du får också tips om hur du kan vässa ditt företags kreditvärdighet och vad du har att vinna på en hög kreditvärdighet. Det kan också vara värt att hålla lite koll på kreditvärdigheten hos dem du gör affärer med, då den kan vara en signal om hur företaget mår ekonomiskt.

Med cirka två månader kvar till midsommar är det hög tid att börja fundera på semesterplaneringen. För oavsett om vi kommer att kunna resa eller inte vill nog de flesta ha lite sommarledigt. På sidan 14 får du veta hur du ska hantera semesterlönen under pandemin och vilka fallgropar du ska undvika.

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg, chefredaktör