Hybridkontoret vår framtid? Frågan om distansarbete ställdes på sin spets när pandemin slog till och Folkhälsomyndigheten gick ut och uppmanade svenska folket till hemarbete. Plötsligt stod många kontor tomma och datorer, skrivbord och stolar budades hem. Vissa företag erbjöd en summa som den anställde kunde göra inköp för och andra gjorde ingenting.

Nu är frågan: Hur ska vi jobba i framtiden? Hybridkontor verkar svaret vara på många arbetsplatser. Men vad innebär det skattemässigt? Resultat ger dig tipsen för att undvika skattefällorna. För dig med många tjänsteresor är det särskilt viktigt att vara uppmärksam på var du jobbar merparten av din tid. Läs mer på sidan 8.

Under pandemin har också korttidsstödet fått mycket uppmärksamhet. Omkring 100 000 företag har fått hjälp av Tillväxt­verket. Samtidigt har myndighetens hantering av stöden mött kritik och tolkningen av reglerna ifrågasatts. En god idé är att besöka Tillväxtverkets webb för de senast uppdaterade reglerna samt att diskutera frågan med din revisor eller rådgivare.

Visste du förresten att ordet swisha har funnits officiellt i vårt språkbruk i sex år? Betalningslösningen har haft stora effekter på vårt samhälle och nu väntas ännu en förändring som kommer att påverka företagen. Missa inte intervjun på sidan 22.

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg