Kära läsare,

Hösten är i full gång och konferenser och seminarier avlöser återigen varandra, såväl digitalt som fysiskt (äntligen!). Konferenser och seminarier som är på gång finner ni i kalendariet (https://skattenytt.se/kalendarium/), där ni såklart också lägger in de evenemang ni själva ordnar!

I detta korta förord vill jag nämna de bidrag som har valts ut till er i detta nummer. Först ut har vi den andra delen av Wimans analys av inkomstskatterättsliga följder av Brexit.

Därefter behandlar Mattsson och Holmlund hur Skatteverket tillämpar regler avseende återbetalning av skatt på el i industriell verksamhet. Utan att avslöja för mycket kan jag nog säga att författarna är kritiska till Skatteverkets hantering. Vi får också genom Lindgren Zucchini följa den konferens som hölls till minne av Ben Terra i september 2021. Bildstein-Hagberg sammanfattar i sitt bidrag den omfattande kritik som har anförts mot förslaget om riskskatt för kreditinstitut.

Sist men inte minst anmäler von Bahr Höglunds senaste monografi Dokumentation av internprissättning – med inriktning på land-för-landrapportering som gavs ut i år.

Avslutningsvis vill jag uppmuntra er läsare att höra av er till redaktionen om ni har önskemål om ämnen som ni vill läsa mer om, antingen fördjupat eller utifrån ett mer introducerande eller översiktligt perspektiv.

En riktigt trevlig höst önskar jag er!

Katia