Kära läsare,

När ni håller denna tidskrift i er hand har såväl jul- som nyårsledigheter avlöpt och ett nytt spännande år har inletts. I skrivande stund är det dock ett fåtal dagar kvar till jul och på min önskelista står bland annat färre virus i samhället och mer spännande artiklar till SkatteNytt. Det ena kan jag bidra till genom att fortsätta att motarbeta min extroverta sida och försöka hålla avstånd osv., det andra genom att uppmuntra er, kära läsare, till att sända in artikelförslag och artiklar till tidskriften. Låt oss tillsammans göra år 2022 till ett extra intressant SkatteNytt-igt år!

Under året kommer SkatteNytt att ges ut med sex nummer, varav ett rättsfallsnummer (nummer 3). Precis som vanligt kommer det sistnämnda numret att dimpa ner i brevlådan lagom till hängmatte-säsongen och innehålla analyser av samtliga för SkatteNytts läsare relevanta domar från HFD och EU-domstolen.

I övriga fem nummer hoppas vi kunna ge er såväl fördjupade som aktuella bidrag inom alla skatterättens områden. Vi har inför år 2022 även passat på att minska antalet rubriker på tidskriftens omslag och hoppas att det ska ge en bättre överblick över innehållet.

Inför år 2022 inför vi även en omfattande double blind peer review-granskning, där insända bidrag antingen på författares eller på redaktörernas anmodan blir anonymt granskade och kommenterade av erfarna professorer. Vår förhoppning är att allt fler bidrag ska kunna publiceras inom ramen för detta, inom vetenskapssamhället viktiga och meriterande, förfarande. Deadlines för författare att lämna in manus för peer review-granskning är 25 mars, 1 juni och 26 augusti. Siktar ni på publicering i början av år 2023 blir deadline sannolikt i mitten av oktober och januari.

För lite snabbare publicering (övriga artiklar och aktuellt & debatt) önskar vi era bidrag den 15 februari, 6 maj, 29 juli och 7 oktober. Dessa bidrag granskas alltid av antingen mig eller Mikael Ek, eller av oss båda.

Är du intresserad av att skriva och vill stämma av något ämne kontakta oss, Christina Nordin eller någon i redaktionskommittén. På omslagets insida hittar du hela vår förträffliga redaktionskommitté. Ett riktigt toppengäng!

Med förhoppning om ett härligt 2022,

Katia