Kära vänner,

I förordet till nr 1 önskade jag mig färre virus och fler spännande artiklar till SkatteNytt. Nu i början av mars månad kan man nog säga att båda dessa har gått i uppfyllelse. Under en period såg det dock ganska bistert ut avseende uppfyllandet av den första, då omikron härjade fritt även i vårat land. Sannolikt kommer Covid-19 inom kort inte längre att klassas som en samhällsfarlig sjukdom med allt vad det har inneburit. Uppfyllandet av den andra önskningen finner ni exempelvis i detta nummer. Många spännande bidrag!

Eftersom mina önskningar som jag lanserade i förra numret har uppfyllts tänker jag drista mig till ytterligare en – Fred På Jorden!

Med det sagt önskar jag er en lugn, trygg och kärleksfull vår (önskar, önskar, önskar...)

Vänligen,

Katia

PS. Upprepar även lite information såhär i förändringens tidevarv: Antalet nummer minskas till sex stycken under år 2022. Omfånget per nummer ökar dock. Rättsfallshäftet blir nr 3/2022. Inför 2022 har vi även infört en omfattande double blind peer review-granskning, där insända bidrag antingen på författares eller på redaktörernas anmodan blir anonymt granskade och kommenterade av erfarna professorer. Vår förhoppning är att allt fler bidrag ska kunna publiceras inom ramen för detta, inom vetenskapssamhället viktiga och meriterande, förfarande. Deadlines för författare att lämna in manus för peer review-granskning är 1 juni och 26 augusti. Siktar ni på publicering i början av år 2023 blir deadline sannolikt i mitten av oktober och januari.

För lite snabbare publicering (artiklar och aktuellt & debatt) önskar vi era bidrag den 6 maj, 29 juli och 7 oktober. Dessa bidrag granskas alltid av antingen mig eller Mikael Ek, eller av oss båda.

Är du intresserad av att skriva och vill stämma av något ämne kontakta oss, Christina Nordin eller någon i redaktionskommittén. På omslagets insida hittar du hela vår förträffliga redaktionskommitté. Ett riktigt toppen­gäng! DS.