Kära läsare,

Vad roligt att även du har hittat tillbaka till kontoret och SkattNytt. När detta nummer kommer i brevlådor eller digitalt har vi redan kommit till slutet av september eller rent av början av oktober.

Ni som följer oss på Facebook eller LinkedIn har förhoppningsvis redan fyllt i vår läsarundersökning. Den tar en minut att fylla i och har du inte redan fyllt i den skulle vi bli jätteglada om du vill göra det! Syftet med undersökningen är att bidra till det förändrings- och förbättringsarbete som vi arbetar med. Se till att använda den senaste distribuerade länken så får vi tillgång till dina anonyma svar. Den 14 oktober avslutar vi läsarundersökningen, sammanställer alla synpunkter och tar med dessa inför arbetet med 2023 års SkatteNytt.

Även i detta nummer har vi, i linje med vår ambition, två Peer Reviewgranskade artiklar. Därtill en härlig blandning av artiklar som behandlar aktuella frågor. Sist, men inte minst, vill vi uppmärksamma att Sverige har fått en ny juris licentiat Christian Schwartz. En anmälan av hans licentiatavhandling finner ni i slutet av detta nummer. Grattis Christian, grattis institutionen för handelsrätt i Lund och grattis till handledarna docent Axel Hilling och professor Sigrid Hemels!

Med vänliga hälsningar

Katia