Kära läsare,

För exakt ett år sedan stod färre virus i samhället och spännande artiklar till Skatte-Nytt på önskelistan. Även om det inte är färre virus i år än förra året så påverkar de oss tack och lov inte i lika hög utsträckning längre! Fler och spännande artiklar till SkatteNytt kommer alltid stå på min önskelista. På årets lista lägger jag inte helt oväntat till fred i världen.

Under förra året införde vi ett uttryckligt double blind peer review-förfarande, vilket vi fortsätter med även i år. Vi har också inlett processen om att få tidskriften rankad på den s.k. norska listan, vilket länge har varit ett önskemål från alla verksamma akademiker där ute. Vi hoppas på fortsatt tillströmning av artiklar, såväl double blind peer review-granskade som övriga artiklar, och vill passa på att tacka alla våra författare och anonyma granskare för förtjänstfulla insatser – både för 2022 och inför framtiden.

För att kunna publicera double blind peer review-granskade artiklar behöver vi lite längre framförhållning och tar tacksamt emot bidrag för publicering i nr 4–6 vid något av följande datum: 24 mars, 16 juni eller 25 augusti. För övriga artiklar (som granskas och kommenteras av redaktionen) önskar vi era artiklar 17 februari, 5 maj, 28 juli eller 6 oktober. Varmt välkomna med era bidrag! Även förslag på artikelidéer tas tacksamt emot, det är bara att höra av sig till någon i redaktionen (se insidan av omslaget).

God fortsättning på 2023,

Katia