Bästa läsare,

Det är med stor glädje jag kan meddela att SkatteNytt numer har en etta på den Norska listan, vilket innebär att publiceringar i tidskriften värderas högre i olika vetenskapliga meriteringssystem. Detta är ett betydelsefullt steg och skälet bakom att vi har infört ett double blind peer review-förfarande i tidskriften. Förfarandet innebär att en författare kan lämna in ett vetenskapligt bidrag till redaktionen i anonymiserad version. Redaktörerna hittar därefter en granskare, vanligtvis en professor eller annan synnerligen lämpad vetenskapsperson. Denne granskar bidraget utifrån fastställda kriterier, ger återkoppling och vägledning för om publicering bör ske eller inte. Såväl granskaren som författaren är under processens gång anonyma för varandra, därav namnet – double blind peer review.

Även om vi i detta nummer endast har ett bidrag som passerat nålsögat för peer review, vill vi uppmuntra er att fortsätta att skicka in bidrag enligt detta förfarande. Vi vill även tacka alla våra granskare för fina och konstruktiva insatser.

Kommande deadlines för att skicka in bidrag för peer review är den 24 mars, 16 juni eller 25 augusti. För övriga artiklar (som granskas och kommenteras av båda redaktörerna) önskar vi era bidrag den 5 maj, 28 juli eller 6 oktober. Nästa nummer av SkatteNytt är rättsfallshäftet, som beräknas dimpa ner hos er lagom till skolavslutningen/sommarsemestern, åtminstone för dem som tar en tidig semester.

Avslutningsvis vill jag tacka Christina Nordin för gott samarbete de senaste åren och önska dig stort lycka till med framtida projekt, äventyr och utmaningar. Med detta sagt, vill jag även nämna att vi från och med detta nummer har en ny redaktionssekreterare – Alice Grudd. Alice är doktorand i finansrätt i Uppsala. Välkommen Alice!

Katia Cejie