2023-03-20

Ny design!

Denna vecka har vi genomfört en större designuppdatering där söket är i fokus. Dels det ”vanliga” söket, dels sökningar inne i dokument och inom Rättserien och Engelska ordboken.

I söket har vi framför allt försökt skapa en enklare upplevelse att hitta det som eftersöks. Filtreringen har flyttats ihop till ett stort paket och träfflistan har gjorts tydligare. För att ge bättre precision i sökningarna är nu Regelverk förvalt i träfflistan. Detta då dokumenttyperna (som Regelverk och Tidningar) sorteras olika och gör sig bäst var för sig.

Inne i de enskilda dokumenten har funktioner som tidigare låg längst ner på sidan flyttats upp till dokumenthuvudet och till höger. Det är en designstandard som utvecklats över tid och som vi nu anpassar oss till. Det ska inte vara en särskild konst att använda just FAR Online. I samband med detta har vi också gjort så att titeln hänger med vid scrollande och användande av internlänkar. Det är även till nytta för den som har flera flikar öppna och hoppar mellan dem.

Rättserien och Engelska ordboken har också uppdaterats enligt samma principer. Sökfunktionerna har flyttats uppåt och språkväxlingen på ordboken har hamnat mer i blickfånget och på en förväntad plats jämfört med liknande produkter.

Vi hoppas att du gillar förändringarna. Åsikter om dessa, eller andra idéer tas tacksamt emot i chatten på startsidan. Vi strävar efter att alltid utveckla FAR Online, och tror att vi gör det bäst i samspel med dig som användare.

Vad vill du lära dig mer om?

Aktuella kurser hos FAR

Det ska vara enkelt att utvecklas, därför har vi utbildningar och flexibla kurser på grund- eller specialistnivå, som utförs både fysiskt och online.

Se alla kurser här
Funktioner

Anteckna och markera

Det som är svårt kan man behöva läsa flera gånger. Eller behöva hitta tillbaka till nästa gång man ställs inför samma problem.

Självklart ska det vara lika enkelt att anteckna på webben som i en bok – eller lättare. För det finns förstås oändligt många fler möjliheter att hitta tillbaka till sina anteckningar digitalt. Och där en bok blir gammal lever det digitala kvar. Vi sparar dina anteckningar även om texten bakom ändrats. För så vill man ju ha det, vare sig man tänkt på det eller inte.

Mer om funktioner