2024-02-20

Uppdaterat regelverk för Nasdaqbörsen

Vid årsskiftet trädde en uppdaterad version av Nasdaq Nordic Main Market Rulebook i kraft. Uppdateringen omfattar ändringar av regler rörande emittenters rörelsekapital och aktiers likviditet.

Nasdaq Nordic Main Market Rulebook är det regelverk noterade bolag förbinder sig till att följa för att bli noterade på Stockholmsbörsen. Regelverket uppdateras ungefär en gång årligen, och 2024 års ändring har nu trätt i kraft. En ändring i årets uppdatering innebär ett förtydligande av ett krav avseende rörelsekapital för emittenter av finansiella instrument: emittenter måste påvisa att de har tillräckligt rörelsekapital tillgängligt för sin planerade verksamhet under minst tolv månader från den första handelsdagen för att få bli noterade. En annan ändring som skett är att ett nytt avsnitt har tillkommit avseende aktiers likviditet. Aktier anses ha tillräcklig likviditet om minst 25 % av aktierna är publika, om minst 10 % av aktierna är publika om värdet på aktierna är minst 500 miljoner kronor, och om emittentens aktier innehas av minst 500 kvalificerade aktieägare.

Här kan du ta del av Nasdaq Nordic Main Market Rulebook.
Vad vill du lära dig mer om?

Aktuella kurser hos FAR

Det ska vara enkelt att utvecklas, därför har vi utbildningar och flexibla kurser på grund- eller specialistnivå, som utförs både fysiskt och online.

Se alla kurser här