Mellan FAR och SRS har träffats avtal om utbildningssamarbete.

Föreningen Auktoriserade Revisorer FAR och Svenska Revisorsamfundet SRS har efter förda diskussioner funnit det fördelaktigt för båda organisationerna att inleda ett utbildningssamarbete. För genomförandet av ett sådant samarbete har avtal mellan FAR och SRS träffats 26 oktober 1981.

Avtalet innebär att utbildningsverksamheten inom FAR och SRS överförs till ett gemensamt organ 1 januari 1982. Utbildningens innehåll och inriktning skall som hittills styras av FAR och SRS genom föreningarnas utbildningskommittéer.

Det gemensamma utbildningsarbetet skall bedrivas i handelsbolagsform. Bolagets firma är Institutet För Revisorsutbildning handelsbolag. Bolagets huvudmän är Auktoriserade Revisorers Serviceaktiebolag och SRS Service Aktiebolag.

FAR och SRS har samma grundinställning i utbildningsfrågor, nämligen krav på en hög och jämn kvalitet i utbildningen för att uppnå en stark revisorskår med hög kompetens. En sammanslagning av föreningarnas utbildningsaktiviteter syftar till att erbjuda ett kvalitativt högtstående och heltäckande program för grund- och vidareutbildning inom revision och kompletterande ämnesområden för båda kategorierna av kvalificerade revisorer. Detta medför ett bättre utnyttjande av nuvarande resurser inom föreningarna för kursutveckling inom olika ämnesområden och nya lösningar för kursadministration och produktion.

Institutet skall ledas av en styrelse, sammansatt av FAR- och SRS-ledamöter. Institutets personal skall utgöras av de anställda vid FARs och SRS’ nuvarande utbildningsavdelningar.