Reklam är en mycket aktuell fråga för revisorer just nu. Balans ringde runt till några FAR-byråer.

Vad tänker ni göra? Har de nya reklamreglerna ändrat er reklampolicy? Kan reglerna bli bättre?

Auktor revisor Clas Blix, Bertil Olssons Revisionsbyrå, säger:

– Vi hörde till dem som satte igång den mer institutionella reklamen i branschen för 2–3 år sedan. Vi var bland de allra första som genomförde en egentlig ”corporate advertising”-kampanj. Vi följdes av Hagström & Sillén. Och så kom den här ”smällen” från Reveko. Så vi förtjänar nog också ett litet hedersomnämnande som pionjärer.

Clas Blix tror att den nämnda kampanjen från Bertil Olsson var till nytta för kåren. Det var syftet. Han menar att också Reveko-kampanjen var bra för FAR-kåren:

– Jag är glad för det som Reveko gjorde. Det var en jättefin grej. Men jag skulle inte ha gjort likadant. Kampanjen hade ett ganska tomt budskap fastän den var bra för kåren genom det stora genomslag som den fick. Man får se den mera som något slags allmänt konsumentinriktad reklam snarare än ett erbjudande att sälja seriösa tjänster.

Clas Blix berättar att Bertil Olssons har ”saker” på gång. Men att tala om dem i förväg i Balans – nej, nej.

Revekos kampanj kan man inte kopiera. Det kan ingen inom de närmaste ett eller två åren.

– Vi hittar på något annat och har våra tankar ute i olika riktningar.

Clas Blix är belåten med de nya reklamreglerna:

– I flera år har jag verkat för att i fortsättningen slippa bli bestraffad när jag gör reklam. Vad jag inte tycker om är att de nya reglerna inte klart säger vad förbudet mot direkt ackvisition innebär.

– Somliga har fått för sig att mailing – utskick av massbrev med adresser från något register – inte är direkt ackvisition.

På Bertil Olssons Revisionsbyrå tycker man att detta är fel men man skulle gärna se en noggrann tolkning av detta.

– Om mailing befinns korrekt kan vi nog också tänka oss att använda metoden, avslutar Clas Blix.

Tiga är guld

Om Bertil Olssons Revisionsbyrå har ”saker” på gång så tiger däremot marknadsföringsansvariga Elisabeth Strenger på Hagström & Sillén som en mussla.

– Vi hade en kampanj för ett par år sedan, säger hon. Den medverkade i hög grad till att reklamreglerna ändrades. Däremot har vi inte på något sätt ändrat vår annonsering sedan de nya reglerna trädde i kraft.

Men ni lär ha en stor kampanj på gång?

– Jag vill varken svara ja eller nej på den frågan, säger Elisabeth Strenger. Det är väl heller ingen annan som berättar i förväg vad de tänker göra framöver.

Hon säger dock att någon utomhusreklam blir det inte inom den närmaste framtiden.

– Där har Reveko gjort jobbet åt oss också, säger Elisabeth Strenger.

Klientraggning

Bland representanter för mindre byråer har vi talat med auktor revisor Erik Rydström på Enskilda Revisionsbyrån:

– Vår revisionsbyrå SVEREV är mycket positiv till reklam. Samverkan i SVEREV beror bl. a. på att vi ska kunna göra en positiv marknadsföring.

Erik Rydström tar också upp frågan om direkt ackvisition.

– Det är ju inte ren reklam. Utan här handlar det om att man använder medel som inte är lika synliga.

Vad menar du med det?

– Tja, jag säger bara att det ibland är svårt att säga var gränsen mellan PR, reklam och aktiv klientraggning går. För den riktiga reklamen har jag svårt att inse att vi ska ha några restriktioner. Vi lever i ett modernt samhälle där reklamen ska vara fri.

Planerar SVEREV någon reklamkampanj?

– Ja. Vi har en plan för marknadsföring och har en särskild PR-kommitté som jobbar med vår reklam.

Personligen tycker Erik Rydström att Revekos reklamkampanj var väldigt bra:

– Branschen har haft stor glädje av att komma ut på annonspelare och liknande.

Låg profil

På Öhrlings säger auktor revisor Christer Bergquist:

– Vi har funderat mycket kring reklamfrågorna. Vi har en särskild liten grupp som jobbar med dem. Men vi har genom åren haft en låg profil på reklamsidan. Ännu har vi inte funnit anledning att ändra den i något väsentligt avseende.

På Öhrlings har man diskuterat olika sidor av reklamfrågan.

Ska vi gå ut? Hur ska vi gå ut? Vilka fora ska vi använda? Vad innebär kraven på saklighet och opartiskhet?

– Normalt blir slutsatsen att det nästan inte finns någonting som är unikt på någon byrå – även om en del påstår att de är unika.

Öhrlings koncentrerar sig på rekryteringsfrämjande åtgärder.

– Det upplever vi som mest angeläget, säger Christer Bergquist. Jag tror inte att man skaffar klienter genom att göra reklam. Klienter får man genom kontakter och vänner. Eller också hör de av sig efter tips från advokater och andra som vet att revisorn håller en god kvalitet på sina tjänster. Men de kommer inte genom annonser.

Fel medium

Öhrlings tänker inte såsom Reveko gå ut på reklampelare.

– Vi tror inte på det. Flera av de reklamkonsulter som vi diskuterar med säger att det är fel val av medium. Man vänder sig inte till mannen på gatan med ett rekryteringsbudskap. Reveko har fått uppmärksamhet genom sin kampanj. Är de lyckliga och har fått fler ansökningar än vanligt så är det bra. Vi räknar inte antalet ansökningar. Vi är bara intresserade av kvaliteten.

Christer Bergquist säger att en normal platsannonsering ger Öhrlings mellan 500 och 700 svar.

– Det viktiga är bakgrunden, i form av erfarenheter, praktik och betyg tillsammans med personligheten hos de 25, 50 eller 100 som vi vill anställa. Det är det som räknas.

Inge Wennberg