Innehåll

När jag på pingstdagen sent omsider fick sättpotatisen i jorden gick en läsare med fritidshus i närheten förbi på vägen. En auktoriserad läsare, till och med. Han hejade och sen kom det en redaktör inte älskar att höra – men tyvärr är väl medveten om:

– Nu ligger jag bara fyra nummer efter med Balans, sa han och fortsatte i den bleka försommarsolen.

Jag tänker lite på honom nu när jag ska berätta att Balans i höst kanske inte kommer att se exakt likadan ut som Balans har gjort i några år nu. Det blir inga stora förändringar, kanske är det som vanligt bara redaktör och – i bästa fall – en inre krets som noterar det nya.

Balans blir alltså inte en ren nyhetstidning, delvis av skäl jag gav exempel på i ingressen. Det är nog inte så läsarna uppfattar tidningen; när redaktion och skribenter då och då anstränger sig för att vara extra aktuella trots den långa produktionstiden kommer vi i regel oftast, men inte alltid, efter dags- och affärspress med nyheterna.

Men vi ska ändå anstränga oss för att få med fler korta nyhetsnotiser i tidningen. Och vi ska bredda ämnesområdet något – men inte så att vi lämnar vår huvudfåra och försöker imitera affärstidningarna.

Vi ska också nosa lite på Internet och se vad vi orkar med därute bland vilt surfande revisorer och redovisningsexperter.

Det här numret av Balans är det femtionde jag gör som chefredaktör. I femtio nummer har jag samarbetat med samma redaktionssekreterare – tack för den här tiden, Helena ! – men nu tycks det vara slut (se annonsen på sidan 40).

Förändring föder förändring. Därför lär vi vara extra lyhörda för alla goda förslag från läsekretsen under den här tiden. Till artiklar, ämnesområden, nyordningar, typografiska förändringar eller annat. Konstruktiv kritik, brukar det väl heta (även om också beröm mottages tacksamt).

Skriv.

Ring.

Faxa.

Eller skicka E-mail så känner vi oss uppdaterade.

Alla adresser och telefonnummer och namn finns i redaktionsrutan.

Låt dock inte mina uppmaningar avskräcka från semester! Blotta tanken på hur alla våra läsare i hängmattor, på badstränder och i vackra naturhamnar läser i kapp sig på Balans värmer...

Så återupptar vi kontakten i september – om vi nu inte hörs före dess.

Trevlig sommar!

Bengt Holmquist

Chefredaktör