I förra numret (8–9/97) skrev Rolf Skog på sidan 20 en artikel om de bolagsrättsliga aspekterna på aktiebolagens möjligheter att byta hemland.

Till den artikeln hörde ett antal fotnoter, som tyvärr föll bort i konverteringen mellan ordbehandling och layout-program. Det är f.ö. något som händer då och då, de i ett program genererade fotnoterna följer inte alltid med sitt huvuddokument till nästa program.

Den här gången uppmärksammade redaktionen tyvärr inte detta. (Inte heller såg vi att ett par av notsiffrorna – men däremot inte själva fotnoterna – fallit bort ur Jens Lindbergs artikel på sidan 34 i samma nummer om att arbeta med kassaflödesmodeller.)

Inledningsvis markerade Rolf Skog tacksamhetsskuld till en dansk kollegas artikel i Juristen nr 4/1997, Aktieselskabers tilknytning av M. Neville, och till professor Michael Bogdans Svensk internationell privat- och processrätt.

De övriga fotnoterna i Skogs manus hänvisade till dokument och lagregler och har stort intresse för den som vill studera det här problemet närmare. Därför lade vi direkt ut artikeln med sina fotnoter på Balans hemsida på Internet www.far.se/Balans/, där den kan läsas eller hämtas.

Vi kommer nu löpande att använda Balans hemsida till att ge mervärde åt läsarna. I det här numret finns t.ex. på sidan 16 en artikel av Lars Lundberg, där vi lagt ut en längre version på nätet.

Arbetet med hemsidan befinner sig naturligtvis bara i början och vår framtoning på Internet är än så länge ganska försiktig.

Vi hoppas ändå att läsarna hittar dit och har synpunkter på den!

Däremot hoppas vi att i fortsättningen slippa använda den till rättelser – naturligtvis är det inte datorerna utan redaktionen som ska ha makten över texterna!

Bengt Holmquist