– Det är kanske lite vemodigt, det har varit ett utomordentligt intressant och inspirerande uppdrag. Men man ska ju sluta i tid.

Har det hänt mycket med Balans under de här åren?

– Jag tycker faktiskt att den har blivit bättre och bättre med tiden. Det är viktigt med en professionell ledning av tidningen, samtidigt som det också är viktigt för Balans att vara en tidning med ”tunga” artiklar som sparas, som används av oss revisorer i vårt arbete och i utbildningen på olika nivåer. Där tycker jag nog att vi har lyckats.

Du har varit med i redaktionskommittén sedan starten 1975 – har arbetet förändrats?

– Det har varit olika intensivt vid olika perioder. De senaste åren har det varit fin stuns på kommittéarbetet, men så har det kanske inte alltid varit. I början var det dessutom en del ledamöter som var ganska oroliga för att det inte skulle gå att få fram artiklar nog att fylla tidningen. Men det har ju gått bra.

Vad ska du göra nu då?

– Nu ska jag bara vara ”vanlig” revisor. Dessutom fortsätter jag ju att vara ordförande i Stockholmskretsen ett tag. Och jag har förmånen att få arbeta med kvalitetskontroll. Det är en viktig fråga för branschen och ett stimulerande och roligt uppdrag.