Sedan en tid förekommer en kontinuerlig dialog mellan räkenskapsenheten på PRV Bolag och representanter för FAR och SRS. Syftet är att diskutera frågor av gemensamt intresse och att belysa upplevda problemområden. De frågor som har diskuterats hittills har bland annat gällt följande:

”PRV:s roll som granskare av årsredovisningar”: vilka grunder finns det för PRV:s granskning av de räkenskapshandlingar som företagen skickar dit för registrering och vilken omfattning har denna granskning?

PRV borde bekräfta inval som revisor i ett bolag direkt till revisorn i fråga.

Omfattningen av information i förvaltningsberättelsen och av tilläggsupplysningar i så kallade vilande bolag. Detta mot bakgrund av att PRV anser att personaluppgifter ska lämnas i sådana bolag även om anställda saknas, varvid man hänvisar till BFN R4 p. 5.

Den bestyrkta ”PRV-kopian” av årsredovisningen. Den ska ju vara en kopia av den av styrelsen (och VD) underskrivna och av revisorn påtecknade årsredovisningen. PRV anser att ”PRV-kopian” har högst varierande kvalitet och utseende.

PRV:s anvisningar för och syn på dispens för förkortad resultaträkning inklusive giltighetstid och avgift.

Koncernredovisningsfrågor: dels beskrivningen i årsredovisningen av koncernhierarkin i de fall ett moderbolag inte upprättar koncernredovisning, dels koncernredovisningens språk.

God revisionssed när det gäller informationen utöver den legala årsredovisningen i ett publikt bolags tryckta årsredovisning.

Kontaktpersoner i dessa frågor är Tommy Eriksson (BDO, Sundsvall, tel. 060/61 52 00, fax 060/17 54 70, e-post tommy.eriksson@bdo.se) och Lars-Gunnar Larsson (FARs kansli, tel. 08/23 41 30, fax 08/34

14 61, e-post larsgunnar@far.se)

Lars-Gunnar Larsson , FARs tekniske sekreterare