Norges statsautoriserte revisorers Forening, NSRF, och Norges Registrerte Revisorers Forening, NRRF, har kommit överens om att lägga fram ett förslag till samgående för sina ordinarie årsmöten i sommar. Blir det tillräcklig majoritet på båda stämmorna kommer den nya föreningen, Den Norske Revisorforening, att bildas i oktober.

Samgåendet innebär inte att ordningen med statsauktoriserade och registrerade revisorer försvinner i Norge. DNR kommer att förespråka ett bibehållet tvåkategorisystem. Däremot kommer den nya föreningen att arbeta för att de två kategorierna får samma behörighet när det gäller lagstadgad revision.

Fusionen motiveras med en önskan att samordna resurserna till fördel för revisorskåren. Det heter att den nya föreningen skall kunna öka revisorernas möjligheter att nå fram med sina synpunkter till myndigheter och näringsliv. Fusionen skall också göra det möjligt att undvika dubbelarbete inom områden som ledamotsservice, utbildning och förlagsverksamhet. Den föreslagna föreningsstrukturen sägs också bättre återspegla verkligheten, där de två kategorierna ofta arbetar i samma byråer.

NSRF har i dag 1.500 ledamöter och NRRF 1.250. Båda föreningarna är med i IFAC och IASC. NSRF är dessutom med i FEE och Nordiska Revisorsförbundet, medan NRRF är med i den europeiska federationen EFAA och i Nordisk Forening for Registrerte Revisorer.