När FARs nyvalde ordförande Björn Markland 1982 samtalade med Balans om föreningen och dess arbetsformer menade han bl.a. att kretsverksamheten säkert kunde byggas ut. Då fanns kretsar i söder och väster.

Fem år senare – i en intervju med dåvarande ordföranden Ragne Billing – skriver Balans:

– Visst har FAR försökt få igång en kretsverksamhet. Men det har som bekant gått trögt. Några kretsar fungerar. Men på de flesta orter händer mycket litet.

Och hösten 1996 diskuterade Västra kretsens ordförande Eva Stenman From verksamheten i en debattartikel. Arbetet med att skapa en lokal nivå i FAR har med andra ord inte alltid varit så framgångsrikt som man kunnat önska.

I dag har FAR tolv kretsar, förutom Södra och Västra också Småland, Västgöta, Östgöta, Mellansvenska, Stockholm, Gävle-Dala, Västernorrland, Jämtland, Norra och Norrbotten. I de geografiskt minsta kretsarna finns de flesta ledamöterna (Stockholm har 812) och i de geografiskt största finns det inte så många ledamöter (Norrbotten har 22).

Aktiviteterna består mest av olika informationsträffar, t.ex. med skattemyndigheterna eller med FARs chefstjänstemän och förtroendevalda. I Stockholm har man t.ex. en lunchträff varje månad utom under sommaren.

Bengt Holmquist