I detta nummer av Balans publiceras den första krönikan om skatter, skriven av Lillon Lindberg som är medlem i FAR:s nya skattesektion. En skattekrönika kommer fortsättningsvis att återfinnas i varje nummer av tidningen. Den kommer att skrivas omväxlande av olika medlemmar i skattesektionen. Förhoppningen är att kunna täcka in skattefrågor av intresse för både små och stora företag. (sidan 24)

Om de första erfarenheterna av redovisning enligt IFRS skriver Jan Buisman. Han menar att man under första året inte nått ändra fram men att resan har börjat. Tillkortakommandet anser han främst beror på att övergången till IFRS är en omfattande process som i vissa fall underskattats. (sidan 36)

En internationell utblick ges läsarna även i en artikel om slopad revisionsplikt för de minsta bolagen i Danmark. Det är Anders Bisgaard, auktor revisor och aktiv i Foreningen af Statsautoriserede Revisorer (FSR) som förklarar hur vårt grannland i sydväst löst frågan om minskade administrativa kostnader för näringslivet. (sidan 27)

Gästkrönikören i detta nummer har ett nationellt perspektiv i en internationell fråga. Den engelske skribenten Peter Williams ger en bild av den brittiska hanteringen av internationella revisionsstandarder. Detta är en artikel publicerad på engelska. Meningen är att artiklar på engelska, med jämna mellanrum, ska bli ett återkommande inslag i Balans. (sidan 50)

Att SRS röstat ja till ett samgående med FAR känner sannolikt de flesta i branschen redan till. Men hur lät det på den avgörande stämman i Göteborg? Vad var det som sas? Läs om detta i Balans. Läs också det bifogade blad som finns i tidningen. Här återges resultatet från FAR:s stämma som hölls efter att denna tidning gick till press. (sidan 7)