1924–2007

Sigvard Lövgren gjorde uppskattade insatser i FAR:s utbildningskommitté och revisionskommitté. 1976 valdes han in i FAR:s styrelse, 1982 blev han vice ordförande och 1984 ordförande. Han var Nordiska Revisorsförbundets president 1986–88.

Sigvard hade ett brinnande intresse för yrkesfrågor och vann respekt för sitt kunnande. Om han saknade någon ordförandetalang var det väl närmast den att vara listig strateg. En och annan undrade nog om sakargument och fakta skulle räcka hela vägen fram i turbulensen kring Ekokommissionen, men tiden gav Sigvard rätt. FAR gick ur den striden med ett rykte som aldrig fläckades av obehöriga partsintressen.

Men sakligheten gav utrymme för humor och självironi. Den som hört honom berätta om Nordiska Revisorskongressen i Göteborg 1986 glömmer aldrig hur brandkåren fick fästa Islands flagga på en trasig flaggstång, hur FAR:s ordförandekedja lagades med tejp, och hur han, instruerad av SÄPO, väntade på invigningstalaren prins Bertil vid bakdörren när prinsens limousine körde upp framför huvudentrén. Ett vemodigt leende är en bättre reaktion på hans bortgång än tårar.

Björn Markland, ordförande i FAR 1982–84