Finanskrisen har främst drabbat banker och andra finansiella företag men det finns även frågor som är aktuella för företagsledningar och styrelser i andra företag, skriver Anders Bäckström och Jan Forsell i en artikel om orsakerna till krisen och framtiden. De listar ett antal problem som kan komma att uppstå i näringslivet i allmänhet.

Finanskrisen uppmärksammas också av Ewa Fallenius – i ett europeiskt perspektiv. Hon skriver om hur finanskrisen stärkt EU men att många problem återstår att lösa.

Även månadens gästkrönikör Olle Wästberg skriver om turbulensen på finansmarknaderna. Han är tidigare svensk konsul i New York och i dag generaldirektör för Svenska institutet.

Debatten är livlig och omfattande i detta nummer av Balans. Adam Diamant, Revisorsnämnden och advokat Claes Rainer skriver båda om revisorsutredning ens förslag att begränsa revisorers skadeståndsansvar. Den ene är emot och den andre är för. Matthias Vidh undrar ifall unga har någon framtid i branschen. Han menar att det behövs attitydförändringar för att fler unga ska vilja bli revisorer. Om ett helt annat ämne skriver Göran Raspe, tidigare revisor och i dag verksam på Revisorsnämnden. Han tycker inte att den licensiering av revisorer för finansiella företag som FAR SRS nyligen aviserat är någon särskilt bra idé.