Innehåll

Balans nr 3 2008

Gästkrönikan: Inför relationsplikt!

Tillhör du dem som avskyr att mingla och nätverka? Är du en av dem som helst bara pratar med dem du redan känner och gärna manglar med samma person hela kvällen istället? Är du en mysterieminglare som gömmer dig bakom ett frenetiskt tryckande och lyssnande i mobilen och låtsas se upptagen ut varje gång det blir pausmingel? Tunghäfta, svettningar och hjärtklappning? Du är inte ensam! Enligt undersökningar anser sig var tredje svensk vara blyg och många lider och hämmas mycket av det. Kalla det blyghet, social fobi, mingelskräck eller vad du vill. För många är den värsta känslan av alla att vara på fel plats vid fel tillfälle och med människor vi inte känner.

Kanske menar du att det beror på vilken bransch eller socialgrupp du tillhör, var du kommer ifrån eller hur du ser ut? Kanske skyller du på jantelagen, vår historia, uppfostran, den lutherska läran eller politiken? Klart är att det finns många ursäkter och fördomar att gömma sig bakom och att vi bygger upp de flesta hindren helt på egen hand. Kanske är det bara mänskligt!

Men trots vår blyghet ogillar de flesta att inte bli tagna på allvar, bli sedda eller lyssnade till när vi förväntar oss det. Vem har inte varit på en kundaktivitet där företaget som bjudit in tänkt på allt och inte glömt något – förutom att vara goda ambassadörer för sitt företag! Att bara prata med ”sina egna” kunder eller med kollegorna är närmast en dödssynd. Det är värre än att sätta sig ner och visa ointresse för kontakt, eller att fokusera för mycket på maten eller alkoholen. Att ha med sig visitkort och slagkraftigt kunna presentera sig och sitt företag på mindre än trettio sekunder med företagets värdegrund i ryggen borde vara en självklarhet för alla medarbetare och en skyldighet för ledningen som goda exempel.

I dagens kommunikationssamhälle förväntas vi interagera och kommunicera över hela världen. Med mobiltelefon och internet är ingenting omöjligt och ingen är längre än några knapptryckningar bort. Vi kan arbeta, kommunicera med varandra och få nya kontakter över hela världen utan att behöva mötas och se en enda person i ögonen. Men kom ihåg att inget slår det personliga mötet! Det bästa sättet att övertyga en annan människa är när både ord, kroppsspråk och handling ger samma budskap.

Vi lever i en nätverksekonomi där relationsmarknadsföring är viktigt eftersom vi gör affärer med dem vi tror och litar på. Vi måste bygga upp och långsiktigt vårda vårt förtroende och nätverkskapital. Vem anlitar en revisor, konsult, läkare eller hårfrisör som inte vill eller saknar förmåga att bygga upp och vårda kundrelationer?

Trösten är att vi inte föds till proffsminglare utan att det är ett inlärt beteende. Med ett genuint intresse för människor, lyhördhet och förmåga att kunna se hur man kan vara till glädje och hjälp för någon annan kan man komma långt.

Inför relationsplikt på ditt företag redan nu, utmana dig själv och ha som mål att ta minst fem nya kontakter vid nästa mingeltillfälle. Vem vet vad dessa kontakter kan leda till och vem vill dö nyfiken?

Ingela Madsen håller bland annat mingelskolor för företag runt om i landet genom Glorious of Sweden/Mingelskolan när hon är kommunikationskonsult vid egna företaget Mötesbyrån.